Nienke de Heus-Wiegersma
Carry van Bruggenstraat 22
7321 JL Apeldoorn
tel: 055-50 50 569
mobiel: 06-13759701
info@movement-concern.nl

 

Preventie en Curatie

De inzet bij onze trainingen,workshops en modules  kan zowel preventief als curatief zijn.

Workshops en modules zijn éénmalig en hebben als doel de medewerker bewust te maken van de risicofactoren voor lichamelijke klachten en de medewerkers tips en trucs te geven hoe deze te beïnvloeden zijn. Voorbeelden van workshops en modules zijn:

  • Module nieuwe medewerker: een éénmalige training werkplekinstellen en hoe ga ik met mijzelf om op de werkplek en in welke omgeving ook (bijvoorbeeld Nieuwe werken)
  • Module medewerkers met klachten: individueel/groep: training en begeleiding van werknemers die klachten ervaren en een beter evenwicht moeten vinden in belasting-belastbaarheid, inclusief werkplekbezoek
  • Module risicogroepen: bewust worden van de risicofactoren en vaardigheden aanleren om deze risicofactoren aan te pakken en preventief de eigen verantwoordelijkheid te nemen
  • Module stresshantering: bewust worden van stresssignalen en vaardigheden aanleren om deze uitingen van stress te verminderen
  • Module werkplekinstelling: een kortdurend moment op de afdeling, waarbij een groep medewerkers zelf onder begeleiding de werkplek instellen

Trainingstrajecten bestaan uit meerdere bijeenkomsten om het gedragsveranderingsproces te doorlopen en te begeleiden. Hierdoor heeft de medewerker vaardigheden om klachten te beïnvloeden of voorkomen.

De medewerkers worden zich bewust van de risicofactoren die overbelastingsklachten (kunnen) veroorzaken om deze te kunnen beïnvloeden. De medewerkers worden uitgenodigd om eigen verantwoordelijkheid te nemen en vaardigheden te ontwikkelen zodat ze de risicofactoren daadwerkelijk kunnen beïnvloeden. Daarom zijn de trainingen praktijkgericht met ruimte voor individuele aandacht.

Andere onderdelen van onze trainingen zijn:

  • De instelling en inrichting van de werkplek en het zo optimaal mogelijk gebruik maken van de aanwezige (hulp)middelen.
  • Aandacht voor stressfactoren: het bewust worden van spanning en ontspanning, het herkennen van lichaamssignalen en het omgaan hiermee.
  • Oefeningen ter ontspanning / vermindering van klachten.

Om het in gang gezette gedragsveranderingsproces verder te continueren en waar nodig te corrigeren en implementeren als nieuw gedrag, is individuele begeleiding op de werkvloer een noodzakelijke fase van de training.